Tel: 0708-260499

                                                                                                                                                                      Tel: 0708-260499

Vanliga frågor

Höghöjdsbana


Vanliga frågor

Vad ska man ha på sig när man klättrar?

Klä dig efter rådande väderlek. Bär bekväma, oömma kläder som du kan röra dig i samt stängda sportskor. Ha inte löst hängande kläder, scarfs, halsdukar eller stora örhängen som kan fastna. Långt hår måste vara uppsatt. Tänk på att TreeWalker ligger i skogen och där bor en massa mygg 🙂


Vilken utrustning får man låna av er?

Du får låna en komplett klättersele, handskar och hjälm. Du har dina egna kläder och skor. Handskarna finns i storlek 6-10.


Hur genomförs aktiviteten?

När du kommer till oss har vi en gemensam säkerhetsgenomgång där vi visar hur utrustningen fungerar. Du får sedan prova utrustningen på en övningsbana och visa att du har förstått hur man tar sig fram på ett säkert sätt. När du blivit godkänd av en instruktör får du klättra på banorna på egen hand i ditt egna tempo.


Kan man klättra även om det regnar?

Regn är inget hinder, man kan absolut klättra ändå. När du befinner dig inne i skogen med regnkläder på, känns inte regnet av så mycket. Vid kraftigt oväder med hårda vindar, åska eller blixtar kan aktiviteten komma att ställas in. I så fall kontaktar vi dig!


Kan man köpa presentkort?

Ja vi säljer presentkort. Du kan även köpa presentkort ute på höghöjdsbanan.


Det finns inga tider i bokningskalendern

Maila oss om vilken dag och tid som ni vill klättra, så öppnar vi upp en tid åt er. OBS ni behöver vara minst 6st för att få en ny tid.Kan jag köpa något att äta på plats?

Ja vi har kaffe, te, läsk/vatten och ett enklare fikasortiment + chips, choklad och glass. 

Det går även bra att ta med egen mat, vi har bänkar, bord och grillar som ni gärna får låna. Ta med egen kol eller köp på plats.


Till företag och större grupper finns det en grillmeny som gäller ons-fre. Se mer under fliken Kickoff.


Hur lång tid tar aktiviteten?

Du får lov att låna klätterutrustningen i 3 timmar. Om ni bara vill klättra igenom alla banor tar det inte riktigt 3 timmar mer ca 2 - 2.5 timmar. Men många brukar vilja ta en kort pause i mitten.


Finns det toaletter?

Ja vi har två toaletter.


Finns någon åldersgräns?

På bana Gul, grön och blå ska man vara 8år och då krävs en vuxen medklättrare per tre barn. Man måste ha fyllt 12 år för att få klättra den röda banan. Vi rekommenderar att den klättrande är minst 130cm för att nå upp ordentligt på alla banor. Barn under 13 år MÅSTE ha  myndig aktiv klättrare med sig.


Hur betalar man?

Du betalar direkt när du bokar i våran bokningskalender. Våra drop-in platser betalas på plats i parken med kontanter, kort eller swish. Företag och större grupper kan även betala via faktura.


Får man komma även om man inte klättrar?

Även de som inte klättrar är varmt välkomna till parken.


För dig som inte klättrar finns här fina stigar för skogspromenader (med eller utan hund), närhet till badsjö, Järavallen och Center Syd. Ni kan även köpa en kopp kaffe i receptionen och sitta och njuta på vårat trädäck.Visa detaljer
Utsåld